De Werkschuur Actueel: nieuw cursusaanbod. Klik hier!

Stressreductie door Mindfulness Training (MBSR/MBCT), vervolgtraining Compassie (MBCL) en Interpersoonlijke Mindfulness (IPM), terugkomochtenden, doorgaande meditatiegroep, workshops yoga en mindfulness aanmelden via info@dewerkschuur.nl


Eerstvolgende basistrainingen mindfulness
(Glimmen):

11 april:  woensdagavond 19.30 - 22.00 uur. 
Data: 11, 18, 25 april, 9, 16, 23, 30 mei, 6 juni, met een stiltedag op zaterdag 26 mei . Trainer Annetje Brunner (VOL)

17 mei: donderdagochtend 9.30 - 12.00 uur. 
Data: 17, 24, 31 mei, 7, 14, 21, 28 juni, 5 juli. Stiltedag 23 juni.  Trainer Annetje Brunner

28 mei:  maandagmiddag 13.30 - 16.00 uur. 
Data: 28 mei, 4, 11, 18, 25 juni, 2, 9, 16 juli. Stiltedag 7 juli. Trainer Annetje Brunner

Compassietraining: 

13 juni woensdagavond:  19.30 - 22.00 uur. Data: 13, 20, 27 juni, 4 en 18 juli, 5, 19 en 26 september
Stiltebijeenkomst: zaterdag 15 september van 10.00 - 16.00 uur. Trainer: Annetje Brunner

Terugkombijeenkomsten 'ochtendje mindfulness' : 
Voor iedereen die een basistraining mindfulness heeft gevolgd bij De Werkschuur of elders. Per keer aanmelden. 
zaterdag 10.00 - 12.30 uur.
Data 2018:  14 april, 2 juni, 30 juni, 6 oktober, 3 november, 8 december (met Annetje Brunner)

23 juni: dagretraite Yoga en Mindfulness met Annetje Brunner en Rhodes Selhorst 10.00 - 16.30 uur. locatie Het Behouden Huys (onder voorbehoud)

Nascholing Mindfulness voor Mantelzorgers voor mindfulness trainers (VMBN cat. 1) met Annetje Brunner. 
vrijdag 13 april 10.00 - 17.30 uur. Zwolle, Dominicanenklooster. Aanmelden via het Instituut voor Mindfulness info@instituutvoormindfulness.nl  
http://www.instituutvoormindfulness.nl/nascholingen

16 juni: Masterclass Mindful Yoga voor mindfulness trainers met Annetje Brunner en Rhodes Selhorst

Ben jij een mindfulnesstrainer die graag nieuwe inspiratie opdoet? 

Heb je behoefte om je kennis en ervaring van mindful yoga uit te breiden of op te frissen?

Voel je je soms onzeker in het aanbieden en begeleiden van yoga-oefeningen in de achtweekse MBSR training?

Laat je inspireren door twee ervaren professionals met diepgaande achtergrond op het gebied van meditatiebegeleiding, mindfulnesstraining en mindful yoga. Annetje en Rhodes werken daarnaast ook veel met mensen die minder makkelijk bewegen of die kwetsbaar zijn door stress en overbelasting, beperking of ziekte.

We bieden handvatten om de mindful yoga op een natuurlijk manier te laten aansluiten op het mindfulness trainingsprogramma, zodat de deelnemers door het beoefenen van mindful yoga, de training ook echt in hun dagelijkse praktijk kunnen brengen. Uitgangspunt is werken vanuit nieuwsgierigheid en verwondering over het menselijk lichaam. Deze grondhouding zelf ervaren en leren overbrengen op cursisten, zodat er meer mildheid, compassie en respect ontstaat voor het eigen lichaam.

Programma:

In deze workshop gaat het allereerst om je eigen mindful yoga beoefening. Door vanuit je eigen ervaring te werken kun je je embodiment zowel bij jezelf als bij je cursisten versterken en laten groeien. We oefenen beide reeksen uit de MBSR training en gaan daarbij in op jouw ervaringen. Vervolgens komen specifieke aandachtspunten aan bod, zoals ervaringsgericht begeleiden, inquiry, en taal- en stemgebruik. Ook reiken we alternatieven aan die je kan bieden aan mensen met beperkingen, zodat zij veilig en vanuit zorgzame aandacht bewegen.

Er is ruimte om je eigen thema's of vragen in te brengen en we geven ook gelegenheid om te oefenen in kleinere groepjes. 

Voor wie?

Voor iedereen die mindfulness trainer is of die de basis trainingsopleiding mindfulness heeft gedaan en die vaardigheid wil ontwikkelen in het geven van de yoga series in de mindfulness training. 

Kosten: €  85 incl. handout, koffie, thee en lekkers.

zaterdag 16 juni 10.00 - 17.00 uur. De Puddingfabriek Groningen Vergoedingen mindfulness training:
Kijk voor de tarieven onder 'mindfulness training'.
Krappe beurs? We hanteren bij De Werkschuur het principe dat geld geen belemmering mag vormen om deel te nemen aan de mindfulness training. Particuliere deelnemers met een minimum inkomen en studenten betalen een bijdrage naar inkomen.
Heeft u burnout klachten ? Een aantal verzekeraars vergoeden in het aanvullende pakket (een deel van de ) mindfulness training bij burn-out klachten. De vergoeding is rond de 350 euro per cliënt (check de polis voor de precieze bedragen). Het betreft een tegemoetkoming in de kosten van een 8-weekse MBSR/ MBCT training voor verzekerden van 18 jaar en ouder met burn-out klachten. Voorwaarden: de MBSR of MBCT moet gegeven worden door een mindfulnesstrainer die VMBN lid categorie 1 zijn (zoals de trainers van De Werkschuur). Ook moet de deelnemer een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. De verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur van de trainer meesturen naar de verzekeraar.
Kijk voor de laatste gegevens ophttp://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness

Bent u woonachtig in de Gemeente Haren en heeft u last van stress of burnout klachten of bent u mantelzorger? Dan komt u in aanmerking voor vergoeding van de mindfulness training. De Gemeente Haren heeft De Werkschuur sinds 2015 gecontracteerd voor basiszorg. Dit is kortdurende ondersteuning mbv mindfulness training. U betaalt alleen een geringe eigen bijdrage. 

Bent u mantelzorger en aanvullend (vanaf AV2) verzekerd bij Menzis, dan kunt u in aanmerking komen voor vergoeding. De trainers van De Werkschuur zijn allen aangesloten bij de VMBN, in de hoogste categorie (1) de beroepsvereniging voor mindfulness trainers. Neem hiervoor contact op met de zorgadviseur van Menzis via 088 222 42 42.

Bent u mantelzorger, woonachtig in de gemeente Groningen en komt u niet in aanmerking voor vergoeding bij Menzis, dan kunt u zich aanmelden voor een plaats in een training 'mindfulness voor mantelzorgers' die De Werkschuur meerdere malen per jaar organiseert in de stad. Deze groepen worden gesubsidieerd door de gemeente Groningen. ook zijn er geregeld terugkombijeenkomsten bij Humanitas voor mantelzorgers die eerder deelnamen. Aanmelden via Humanitas Groningen-stad, steunpunt mantelzorg: 050-3126000 of mip.groningen@humanitas.nl

Bent u
mantelzorger en woonachtig in  Noordenveld, Tynaarlo, Hoogezand, Menterwolde of Slochteren? In deze gemeenten geven wij in 2018 mindfulness trainingen voor mantelzorgers met vergoeding van de gemeente. Informeer er naar bij het mantelzorgsteunpunt in uw gemeente. Of kijk in onze agenda voor data  van de trainingen.


Krappe beurs? 
We hanteren bij De Werkschuur het principe dat geld geen belemmering mag vormen om deel te nemen aan de mindfulness training. Particuliere deelnemers met een minimum inkomen en studenten betalen een aangepaste bijdrage.

Project Mindfulness voor Mantelzorgers

* In dit korte filmpje (1 min 37) van de RijksUniversiteit Groningen krijgt u goed inzicht in het project mindfulness voor mantelzorgers: http://www.rug.nl/news-and-events/video/archive/unifocus/mindfulness-voor-mantelzorgers

Lees  verder onder 'Mindfulness voor Mantelzorgers' in de menubalk links.


 
 ©2009-2017
De Werkschuur
  Pagina afdrukken 
  Beheer