Startdatum

Woensdag 12 februari
19:30 - 22.00
Andere startdagen »

Alle data op een rij

Bijeenkomsten:  12, 19, 26 februari, 4, 11, 18, 25 maart, 1 april. Stiltedag zaterdag 21 maart

VOL. Wachtlijst.

Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)

MBSR is een effectief, wetenschappelijk onderbouwd (evidence based) programma bij stress, chronische pijn, moeheid, onzekerheid, depressie of angst. En voor iedereen die meer kwaliteit van leven wil, ook zonder specifieke klachten.

Praktisch

De basistraining mindfulness is een oefenprogramma van 8 weken onder deskundige begeleiding in een kleine groep. De training bestaat uit een voorgesprek, 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en een langere stiltebijeenkomst.

Locatie ‘Atelier aan het Zandpad’, een sfeervolle groepsruimte gelegen in een prachtige tuin, te Glimmen.
Op de stiltebijeenkomst wandelen we in het nabijgelegen natuurgebied.

De trainers van De Werkschuur zijn gecertificeerd trainer MBSR/MBCT en opgeleid bij gerenommeerde opleiders op het gebied van Mindfulness en compassie. O.a. bij het Instituut voor Mindfulness o.l.v. Johan Tinge. Deze opleiding levert goed gekwalificeerde en ervaren trainers af, die naast een universitaire of hbo scholing in een van de menswetenschappen ook een langjarige training in meditatietechnieken (meestal vipassana of zenmeditatie) hebben. De trainers zijn VMBN categorie 1 gecertificeerd, de beroepsvereniging van mindfulness trainers.

In een vrijblijvend voorgesprek kun je kennismaken met de trainer en je vragen stellen.

Kosten van de training: € 560,-  voor particulieren. Voor organisaties/ werkgevers is het tarief  € 990,-.
De training wordt steeds vaker (ook op aanbeveling van bedrijfsartsen) door werkgevers vergoed. Kijk voor vergoedingen via de zorgverzekering op http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness.

Krappe beurs? We hanteren bij De Werkschuur het principe dat geld geen belemmering mag vormen om deel te nemen aan de mindfulness training. Particuliere deelnemers met een krappe beurs, jongeren en studenten betalen een bijdrage naar inkomen. Ook is gespreide betaling mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden bij het kennismakingsgesprek met de trainer.

 

Lees meer »