Annetje Jikai Brunner

“Heel graag draag ik over wat ik heb geleerd. En dat is vooral om vanuit vertrouwen in de wereld te staan, en niet vanuit angst en onzekerheid. En daarnaast om meditatie in je leven van alledag te integreren. Zen leent zich daar heel goed voor. Je leert het meest van de stilte en ìn de stilte. 

 

Ik hou van stilte, van mensen, van buiten zijn. In de natuur. Ik hou van zitten in zazen, van zingen, van lesgeven, van mijn geliefde sinds 30+ jaar en van onze kinderen, drie prachtige jongvolwassenen. Een belangrijk besef is te weten dat we verbonden zijn en de verbinding aangaan. Ik hou van humor en lachen. Sociale betrokkenheid bij de maatschappij, sociale actie voor een betere wereld speelt een belangrijke rol in mijn leven. Ik droom van een wereld waar compassie en niet-oordelende aandacht centraal staat. En probeer zo goed mogelijk een steentje bij te dragen.

 

In de begeleiding (individueel en in de retraites) zorg ik voor een veilige sfeer en stevig vertrouwen. Voor stilte. De krachtige stilte geeft jou de ruimte in contact te komen met een oervertrouwen dat er altijd is. Grond, vertrouwen, inspiratie, compassie. Als we elkaar nog niet hebben ontmoet gaat aan deelname aan een activiteit altijd een persoonlijke kennismaking (via zoom) vooraf. “

 

Annetje Jikai Brunner (1961) begon haar werkzame leven als boekverkoper, en verdiende na haar studie sociale psychologie aan de UvA haar sporen als communicatietrainer en coach. Ook werkte zij een aantal jaren als vrijwilligerscoördinator bij hospice Gasthuis Groningen. Sinds 2001 is zij de drijvende kracht achter De Werkschuur. Hierin biedt zij de eerste jaren loopbaanbegeleiding en coaching, gevolgd door mindfulness training, het project “mindfulness voor mantelzorgers”, compassietraining, individuele begeleiding en single-session zen coaching, online aanbod en supervisie, als ook zenmeditatie en stilteretraites.

Lees er meer over bij Over De Werkschuur

 

 

 

 

Annetje Jikai begon met zenmeditatie in 1994. Zij ontmoette haar leraar Irène Kaigetsu Bakker Sensei in hetzelfde jaar, bij een sesshin (intensieve zenretraite). In 2018 ontving zij van Kaigetsu Sensei haar de naam Jikai, ‘compassie oceaan’. In oktober 2022 volgde dharmatransmissie waarmee zij formeel als zenleraar werd bekrachtigd. Annetje Jikai begeleidt zen-, stilte-, en compassieretraites in binnen en buitenland. Als geautoriseerd zenleraar is zij lid van de White Plum Asangha, gesticht door Taizan Maezumi Roshi, onderdeel van de Soto school (WPA, www.whiteplum.org ).