Annetje Brunner

is mindfulness- en compassietrainer. Daarnaast is zij sociaal ondernemer. Zij initieert, organiseert en coördineert projecten op het gebied van mindfulness, welzijn en wetenschappelijk onderzoek. Zij is sinds 2001 de eigenaar van en drijvende kracht achter De Werkschuur. Annetje studeerde sociale psychologie aan de UvA en is gecertificeerd Mindfulness en Compassie Trainer (MBSR/ MBCT/ MBCL) bij het Instituut voor Mindfulness, o.l.v. Johan Tinge. Zij trainde daarnaast intensief bij Joan Halifax in het ‘Being with Dying’-programma voor zorgprofessionals en de G.R.A.C.E-training, over compassie in interactie. Zij heeft een ruime staat van dienst als communicatietrainer en coach. Ook werkte zij voor Humanitas als vrijwilligerscoördinator bij hospice Gasthuis Groningen. Annetje beoefent zenmeditatie sinds 1994. Momenteel o.l.v. Irene Kaigetsu Bakker Sensei.  Zij is lid van de vereniging voor psychologen (NIP, www.nip.nl) en de beroepsvereniging voor mindfulness trainers, VMBN categorie 1 (www.vmbn.nl).

Erik van den Brink

is psychiater/psychotherapeut en ontwikkelde zich tot mindfulnesstrainer op basis van jarenlange ervaring met meditatie en scholing bij internationaal vooraanstaande docenten. Hij heeft een brede psychotherapeutische ervaring en verdiepte zich onder meer in Solution Focused Therapy, Acceptance & Commitment Therapy en Compassion Focused Therapy. Hij heeft speciale interesse in op mindfulness gebaseerde en compassiegerichte methoden (MBSR, MBCT, MBCL, interpersoonlijke mindfulness), waarbij mensen leren hun eigen therapeut, mentor en coach te worden. Als psychiater/psychotherapeut is hij momenteel zelfstandig werkzaam vanuit MBCL Training & Therapie, onder meer bij Het Behouden Huys, een psycho-oncologisch centrum in Haren voor mensen met kanker en hun familie. Als trainer maakt hij deel uit van trainingsbureau De Werkschuur, dat zich ten doel stelt mindfulness- en compassietrainingen op een toegankelijk manier aan te bieden aan een ieder die daarvoor belangstelling heeft.

Greetje Kuiken

is medisch maatschappelijk werker en gezondheidspsycholoog, werkzaam in een ziekenhuis in de stad Groningen. In het ziekenhuis geeft zij mindfulnesstraining aan mensen met lichamelijke klachten, zoals (chronische) pijn en vermoeidheid. Greetje: “Mindfulness helpt mij op een vriendelijke en milde wijze te kijken naar verdriet, pijn en ongemak zonder me er volledig door te laten meeslepen. Luisteren naar jezelf, stoppen met verzetten en met zachtheid erkennen hoe het écht met je is, kan een enorme opluchting zijn. Het geeft daarnaast ruimte om bewust te kiezen hoe je met klachten en moeilijke dingen om wilt gaan. Op deze wijze bewust in het leven staan geeft een gevoel van rust en helpt in balans te blijven”. Greetje heeft de opleiding voor mindfulness (MBSR/ MBCT) gevolgd aan het Instituut voor Mindfulness o.l.v Johan Tinge en is lid van de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers (VMBN, categorie 1).

Joke Potjewijd

is kinderarts in de algemene praktijk en heeft in 2012 de opleiding tot mindfulnesstrainer afgerond bij Johan Tinge (IvM). Joke: “In mijn eigen werkomgeving zie ik dat mensen vaak onder druk staan. De 8-weekse basistraining mindfulness kan mensen ondersteunen in de drukte van hun leven van alledag, zowel op het werk als in de thuissituatie. Mindfulness wordt binnen de gezondheidszorg gaandeweg meer toegepast, dit vind ik een verheugende ontwikkeling.” In het ziekenhuis waar zij werkzaam is geeft ze de mindfulnesstraining aan werkers in de zorg. Voor De Werkschuur geeft Joke de training aan alle mensen die behoefte hebben aan meer rust, minder piekeren en meer stabiliteit. Joke is lid van de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers (VMBN, categorie 1)

Hetty Oosterbeek

is trainer, adviseur en gezondheidswetenschapper en gecertificeerd Mindfulnesstrainer. Zij is opgeleid bij het Instituut voor Mindfulness o.l.v. Johan Tinge. Zij heeft een lange staat van dienst als verpleegkundige, projectleider en trainer. Sinds 2012 werkt Hetty als trainer in het project ‘Mindfulness voor Mantelzorgers’ en begeleidde zij daarin vele groepen mantelzorgers in de 8-weekse mindfulness training, o.a. in Groningen en Assen. In Groningen stad geeft zij jaarlijks meerdere zeer goed bezochte terugkombijeenkomsten aan de mantelzorgers die de mindfulness training hebben gevolgd. Hetty is lid van de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers (VMBN, categorie 1).

Marieke van Tol

Marieke is mindfulness trainer MBSR (cat. 1) bij het Instituut voor Mindfulness o.l.v. Johan Tinge en zij is gecertificeerd aandachttrainer voor jongeren en kinderen in de methode Aandacht werkt! van Eline Snel van de Academie voor Mindful Teaching. Marieke richt zich op volwassenen, jongvolwassenen en kinderen met stress- en vermoeidheidsklachten. Sinds zij via Annetje Brunner kennis maakte met Mindfulness en Compassie, zijn dit drijvende krachten in haar leven geworden. “Ik vind het fascinerend dat Mindfulness zowel een training is, als een manier van leven. De training gaat in feite een leven lang door; haar toepassing is breed en veelzijdig en voor alle leeftijden. Die combinatie van praktische en oneindige toepassing vind ik heel bijzonder en mooi.” Marieke is ook docent Engels en aandachttrainer op een school voor voortgezet onderwijs in Groningen.

Rhodes Selhorst

Rhodes Selhorst is in 1990 in contact gekomen met yoga toen zij nog viool studeerde aan het conservatorium te Amsterdam. Zij kreeg haar eerste yogalessen van Margje Kramer. Rhodes Selhorst verzorgt al ruim 14 jaar yogalessen in haar eigen yogastudio in Groningen. Zij volgde de opleiding tot hatha yogadocent aan de Yoga Academie Nederland in Amsterdam. Rhodes is lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland, welke is erkend door de Europese Yoga Unie. In de lessen wil Rhodes op een praktische en nuchtere manier de mensen in de gelegenheid stellen om zelf te ervaren wat yoga doet voor lichaam en geest en welke uitwerking dit heeft in het dagelijks leven. Voor De Werkschuur werkt zij samen met Annetje Brunner in workshops mindfulness en yoga, bij nascholingen mindful yoga voor mindfulness trainers en in de begeleiding van retraites.