Ben je een jongvolwassene en heb je last van alles wat deze tijd met zich meebrengt?

Gratis wandelcoaching in “Samen voor de jongeren”.

Annetje Brunner, coach van De Werkschuur doet mee aan het initiatief Samen voor de jongeren. Ze loopt graag en belangeloos een stukje met jou mee. Ze luistert, kijkt nergens van op en geeft je alleen advies als je er om vraagt. We wandelen een uur rond Glimmen, 10 km onder Groningen. T kost je niks. En het is hier mooi! Stuur een mail naar info@dewerkschuur.nl of bel: 06-45085157

“Ik ben heel dankbaar dat er meer aandacht komt voor jongeren in deze moeilijke tijd. Dat er zoveel mensen zijn opgestaan om jongeren hulp aan te bieden, is bijzonder. Het geeft ons het gevoel dat er geluisterd wordt, we gehoord worden en dat de benodigde hulp wordt aangeboden. Ik hoop dat jongeren niet bang zijn om deze kans aan te grijpen en steun te zoeken bij een coach. De corona-crisis bestrijden we samen.”#ikdurfnaareencoachtestappenindezemoeilijketijdLees hier de hele blog Hoe lang moeten we nog doorzetten? van Fleur Volmer. En woon je elders in het land: het kan ook online.  Of kijk op samen voor de jongeren voor een coach bij jou in de buurt.

Vergoedingen mindfulness training 2021

Heeft u stress- of burnout klachten?

Een aantal verzekeraars vergoeden in het aanvullende pakket (een deel van de ) mindfulness training bij stressklachten. De vergoeding is tussen de 150 en 350 euro per cliënt (check de polis voor de precieze bedragen). Het betreft een tegemoetkoming in de kosten van een 8-weekse MBSR/ MBCT training voor verzekerden van 18 jaar en ouder met burn-out klachten. Voorwaarden: de MBSR of MBCT moet gegeven worden door een mindfulnesstrainer die VMBN lid categorie 1 zijn (zoals de trainers van De Werkschuur). Ook moet de deelnemer in de meeste gevallende een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. De verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur van de trainer meesturen naar de verzekeraar.
Kijk voor de laatste gegevens van uw verzekeraar voor 2021 op: mindfulness vergoeding verzekeringen

Bent u woonachtig in gebiedsdeel Haren (Haren, Noordlaren, Onnen):

U kunt de basistraining mindfulness bij de Werkschuur in Glimmen volgen met vergoeding vanuit de Basiszorg voorzeining van de gemeente. U betaalt alleen een geringe eigen bijdrage. De Gemeente Groningen heeft De Werkschuur sinds 2015 gecontracteerd voor basiszorg maatschappelijk werk. Dit is kortdurende ondersteuning met behulp van mindfulness training. Vraag er naar in het kennismakingsgesprek!

Krappe beurs?

We hanteren bij De Werkschuur het principe dat geld geen belemmering mag vormen om deel te nemen aan de mindfulness training. Particuliere deelnemers met een minimum inkomen en studenten betalen een bijdrage naar inkomen.

Aanmelden voor de nieuwsbrief van De Werkschuur: