Nieuw: Online mindfulness ‘gezond het voorjaar in’

“Ik wil je hartelijk bedanken voor deze trainingen en vind dat je het geweldig doet. Ik heb er veel aan gehad maar ben er nog lang niet. Het was voor mij ook erg prettig om thuis deze trainingen te kunnen volgen, dat scheelt erg in de spanningen, graag zou ik dit voort willen zetten. Nogmaals hartelijk dank voor de leuke afwisselende lessen.” Greetje

We doen het al een tijdje in verschillende gemeentes met mantelzorgers, en dat is zo waardevol dat we het nu ook breder willen aanbieden. Online zelfzorgprogramma, een praktische lichte cursus. Elke week een ruim uur de tijd nemen voor jezelf en jouw welzijn. Zeer geschikt als je al eens een mindfulnesstraining hebt gevolgd en het oefenen wilt opfrissen of weer oppakken. Of als mindfulness nieuw voor je is en je wilt er kennis mee maken onder deskundige begeleiding. Ook geschikt als je zoom-moe bent en zat bent van corona, je verveelt, slecht slaapt, je zorgen maakt, veel te hard of te veel werkt. Of juist te weinig werk hebt of vreest voor het voortbestaan van je baan of onderneming. Als je veel ballen in de lucht probeert te houden. Of in de zorg werkt.
We nemen een ruim uur de tijd voor wat bijdraagt aan mentale en fysieke gezondheid, en aan ruimte in je hoofd. Niet alleen zittend, maar ook liggend, staand, lopend en bewegend. En in de kleine handelingen van alledag.

We werken ook online in kleine groepen, met persoonlijke aandacht, in een veilige setting, net als in onze fysieke groepen. Hier kun je je aanmelden: Online mindfulness: gezond het voorjaar in

“De oefeningen waren heel leuk, ook de gedichten waren leuk. Het gedicht van vandaag was ook erg mooi, ik was diep ontroerd. Hopelijk komt er nog een vervolg, een herhaling van een aantal lessen. Vooral in deze tijd met het Corona gebeuren is mede factor van stress verhoging. Ik ben vooral aan het leren om beter voor mezelf te zorgen en beter bij mezelf te blijven. ” Joke

Vergoedingen mindfulness training 2021

Heeft u stress- of burnout klachten?

Een aantal verzekeraars vergoeden in het aanvullende pakket (een deel van de ) mindfulness training bij stressklachten. De vergoeding is tussen de 150 en 350 euro per cliënt (check de polis voor de precieze bedragen). Het betreft een tegemoetkoming in de kosten van een 8-weekse MBSR/ MBCT training voor verzekerden van 18 jaar en ouder met burn-out klachten. Voorwaarden: de MBSR of MBCT moet gegeven worden door een mindfulnesstrainer die VMBN lid categorie 1 zijn (zoals de trainers van De Werkschuur). Ook moet de deelnemer in de meeste gevallende een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. De verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur van de trainer meesturen naar de verzekeraar.
Kijk voor de laatste gegevens van uw verzekeraar voor 2021 op: mindfulness vergoeding verzekeringen

Bent u woonachtig in gebiedsdeel Haren (Haren, Noordlaren, Onnen):

U kunt de basistraining mindfulness bij de Werkschuur in Glimmen volgen met vergoeding vanuit de WMO. U betaalt alleen een geringe eigen bijdrage. De Gemeente Groningen heeft De Werkschuur sinds 2015 gecontracteerd voor basiszorg maatschappelijk werk. Dit is kortdurende ondersteuning met behulp van mindfulness training. Vraag er naar in het kennismakingsgesprek!

Krappe beurs?

We hanteren bij De Werkschuur het principe dat geld geen belemmering mag vormen om deel te nemen aan de mindfulness training. Particuliere deelnemers met een minimum inkomen en studenten betalen een bijdrage naar inkomen.

Aanmelden voor de nieuwsbrief van De Werkschuur: