Data Mindfulness in een week – MBSR intensive winter zijn bekend!

De basistraining mindfulness in 1 week. 28 januari – 1 februari (dinsdag t/m zaterdag)

We bieden twee maal per jaar de mogelijkheid om de basistraining mindfulness in een week te volgen. Je volgt het hele programma (MBSR) in een week (dinsdag-zaterdag), met een stiltedag op de vrijdag. In 2020 is dit van 28 januari – 1 februari.
Je krijgt al het materiaal van de basistraining zodat je er na deze week zelf mee verder kunt of het programma op je eigen tempo nog eens kunt doorlopen. Bij deze intensive hoort een persoonlijk intake- en eindgesprek.
Ook als je eerder een 8-weekse mindfulness training hebt gevolgd en behoefte hebt aan herhaling en verdieping ben je van harte welkom. Voor meer informatie kijk op deze link

Nieuw: Mindfulness en de kunst van het onderhoud

met Joyce de Rozario

8x op donderdag (middag of avondgroep) periode januari – april (twee-wekelijks)

Wil je graag je beoefening van Mindfulness blijven voortzetten en misschien zelfs verdiepen? Vind je het lastig om dit alleen te doen, of vind je het gewoonweg fijner in een groep? Of ben je toe aan nieuwe inspiratie, nieuwe vormen en andere inzichten? ‘Mindfulness en de kunst van het onderhoud’ is een training van acht bijeenkomsten, ontwikkeld door Joyce de Rozario. Dat deze training in deze behoeften voorziet, blijkt uit de enthousiaste reacties van deelnemers. Wij zijn blij dat Joyce deze succesvolle vervolgtraining nu ook bij De Werkschuur komt aanbieden!

In een serie van acht bijeenkomsten bekwamen we ons in de kunst van het onderhouden van Mindfulness-technieken. We werken met verdiepende, verfrissende én nieuwe vormen van Mindfulness yoga & meditatie. Daarnaast frissen we thema’s op uit de achtweekse MBSR-training. De bijeenkomsten zijn grotendeels ervaringsgericht. Ook is er ruimte voor vragen en het delen van ervaringen. Informatie en aanmelden: klik hier .

Mindfulness voor mantelzorgers  2019 en 2020

Met de gemeente Noordenveld zijn we een verbintenis aangegaan voor vier jaar. Daar zijn we bijzonder blij mee!  In een lokale krant vertellen twee mantelzorgers uit Roden over hun ervaringen met de training. Zie: interview mantelzorgers in De Krant

Bent u mantelzorger?

Bent u mantelzorger, woonachtig in de gemeente Groningen, dan kunt u zich aanmelden voor een plaats in een training ‘mindfulness voor mantelzorgers’ die De Werkschuur meerdere malen per jaar organiseert in de stad. Deze groepen worden gesubsidieerd door de gemeente Groningen. Ook zijn er geregeld terugkombijeenkomsten bij Humanitas voor mantelzorgers die eerder deelnamen. Aanmelden via Humanitas Groningen-stad, steunpunt mantelzorg: 050-3126000 of mip.groningen@humanitas.nl

Bent u mantelzorger en woonachtig in de gemeente Noordenveld, Tynaarlo, Midden-Groningen,  of Meppel? Informeer er naar bij het mantelzorgsteunpunt in uw gemeente. Of kijk in onze agenda voor data van de trainingen.

Vergoedingen mindfulness training 2019

Heeft u stress- of burnout klachten? Een aantal verzekeraars vergoeden in het aanvullende pakket (een deel van de ) mindfulness training bij burn-out klachten. De vergoeding is tussen de 150 en 350 euro per cliënt (check de polis voor de precieze bedragen). Het betreft een tegemoetkoming in de kosten van een 8-weekse MBSR/ MBCT training voor verzekerden van 18 jaar en ouder met burn-out klachten. Voorwaarden: de MBSR of MBCT moet gegeven worden door een mindfulnesstrainer die VMBN lid categorie 1 zijn (zoals de trainers van De Werkschuur). Ook moet de deelnemer in de meeste gevallende een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. De verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur van de trainer meesturen naar de verzekeraar.
Kijk voor de laatste gegevens van uw verzekeraar voor 2019 op: mindfulness vergoeding verzekeringen

Krappe beurs?

We hanteren bij De Werkschuur het principe dat geld geen belemmering mag vormen om deel te nemen aan de mindfulness training. Particuliere deelnemers met een minimum inkomen en studenten betalen een bijdrage naar inkomen.

Inwoners voormalige gemeente Haren

Bent u woonachtig in de Gemeente Haren en heeft u last van stress of burnout klachten of bent u mantelzorger? Dan komt u in 2019 en 2020 nog in aanmerking voor vergoeding van de mindfulness training. De Gemeente Groningen heeft De Werkschuur sinds 2015 gecontracteerd voor basiszorg. Dit is kortdurende ondersteuning mbv mindfulness training. U betaalt alleen een geringe eigen bijdrage.  Vraag er naar in het kennismakingsgesprek!

 

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief van De Werkschuur: