Nieuws

15 – 19 juli: Mindfulness Zomer Intensive: de basistraining mindfulness in 1 week. Met extra mindful yoga!

Deze intensieve training van 1 week is misschien wat voor jou als het lastig voor je is je 8 weken lang vrij te maken voor een basistraining mindfulness, of wanneer je het prettig vindt er helemaal in te duiken en je zomer goed te beginnen.
Je volgt het hele programma (MBSR) in een week, met een stiltedag op de donderdag. In deze week is er dagelijks extra mindful yoga met ervaren yoga docente Rhodes Selhorst.
Je krijgt al het materiaal van de basistraining zodat je er na deze week mee verder kunt of het programma op je eigen tempo nog eens kunt doorlopen.
Ook als je eerder een 8-weekse mindfulness training hebt gevolgd en behoefte hebt aan herhaling en verdieping ben je van harte welkom. Voor meer informatie kijk op deze link.

Nieuw: Mindfulness Advanced: vervolgtraining 6x op vrijdagochtend periode september – december(twee-wekelijks)

De mindfulness training is ontstaan uit een eeuwenoude en rijke traditie van aandachts- en concentratie-oefeningen. Annetje putte bij het maken van deze mindfulness advanced vervolgtraining uit dit rijke veld. We gaan dieper in op thema’s die we bij het oefenen met milde open aandacht tegenkomen. Deze serie van 6 bijeenkomsten bestaat uit begeleide mindfulness meditaties en oefeningen uit de mindful yoga. We lezen een tekst en wisselen uit aan de hand van onze eigen ervaring. Je krijgt oefensuggesties mee voor thuis. Deze vervolgtraining is geschikt als je behoefte hebt aan een nieuwe impuls voor je mindfulness-/ meditatie beoefening en je horizon wilt verbreden. En met name voor iedereen die nieuwsgierig is naar meer. kijk op: https://dewerkschuur.nl/training/mindfulness-advanced-vervolgtraining/

Mindfulness voor mantelzorgers  2019

Met de gemeente Noordenveld zijn we een verbintenis aangegaan voor vier jaar. Daar zijn we bijzonder blij mee!  In een lokale krant vertellen twee mantelzorgers uit Roden over hun ervaringen met de training. Zie: interview mantelzorgers in De Krant

Vergoedingen mindfulness training 2019

Heeft u stress- of burnout klachten? Een aantal verzekeraars vergoeden in het aanvullende pakket (een deel van de ) mindfulness training bij burn-out klachten. De vergoeding is tussen de 150 en 350 euro per cliënt (check de polis voor de precieze bedragen). Het betreft een tegemoetkoming in de kosten van een 8-weekse MBSR/ MBCT training voor verzekerden van 18 jaar en ouder met burn-out klachten. Voorwaarden: de MBSR of MBCT moet gegeven worden door een mindfulnesstrainer die VMBN lid categorie 1 zijn (zoals de trainers van De Werkschuur). Ook moet de deelnemer in de meeste gevallende een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. De verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur van de trainer meesturen naar de verzekeraar.
Kijk voor de laatste gegevens van uw verzekeraar voor 2019 op: mindfulness vergoeding verzekeringen

Krappe beurs?

We hanteren bij De Werkschuur het principe dat geld geen belemmering mag vormen om deel te nemen aan de mindfulness training. Particuliere deelnemers met een minimum inkomen en studenten betalen een bijdrage naar inkomen.

Inwoners voormalige gemeente Haren

Bent u woonachtig in de Gemeente Haren en heeft u last van stress of burnout klachten of bent u mantelzorger? Dan komt u in 2019 voor het laatste jaar in aanmerking voor vergoeding van de mindfulness training. De voormalige Gemeente Haren heeft De Werkschuur sinds 2015 gecontracteerd voor basiszorg. Dit is kortdurende ondersteuning mbv mindfulness training. U betaalt alleen een geringe eigen bijdrage. Nu Haren bij de gemeente Groningen hoort is 2019 het laatste jaar dat u in aanmerking kunt komen voor deze regeling. Vraag er naar in het kennismakingsgesprek!

Bent u mantelzorger?

Bent u mantelzorger, woonachtig in de gemeente Groningen, dan kunt u zich aanmelden voor een plaats in een training ‘mindfulness voor mantelzorgers’ die De Werkschuur meerdere malen per jaar organiseert in de stad. Deze groepen worden gesubsidieerd door de gemeente Groningen. Ook zijn er geregeld terugkombijeenkomsten bij Humanitas voor mantelzorgers die eerder deelnamen. Aanmelden via Humanitas Groningen-stad, steunpunt mantelzorg: 050-3126000 of mip.groningen@humanitas.nl

Bent u mantelzorger en woonachtig in de gemeente Noordenveld, Tynaarlo, Midden-Groningen, Westerkwartier, Hogeland of Meppel? Informeer er naar bij het mantelzorgsteunpunt in uw gemeente. Of kijk in onze agenda voor data van de trainingen.

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief van De Werkschuur: