Nieuws

Interpersoonlijke Mindfulness training met Erik van den Brink

Dit najaar nog starten met het verbeteren van je vaardigheden in contact met anderen? Op 20 november begint de training interpersoonlijke mindfulness (IPM). Oprechte aandacht, mindful luisteren en spreken. Deze training verzorgen we nu voor het eerst in de stad Groningen, locatie De Puddingfabriek, vlak naast het station CS. Meer info en aanmelden kijk op https://dewerkschuur.nl/training/interpersonal-mindfulnesstraining/

Mindfulness voor mantelzorgers 2018- 2019

Dit jaar trainen we groepen mantelzorgers in het gezond omgaan met de stress in de gemeenten Midden-Groningen (Noordbroek), Noordenveld (Roden), Tynaarlo (Paterswolde), Groningen-stad (Beijum/ Vinkhuizen), Bedum, Winsum, De Marne, Eemsmond – Hogeland (Winsum) en Zuidhorn, Leek, Grootegast – Westerkwartier (Leek/ Zuidhorn).

In 2019 staan er ook nieuwe gemeenten in de startblokken, vooral in de provincie Drenthe.

Vergoedingen mindfulness training 2018

Heeft u stress- of burnout klachten? Een aantal verzekeraars vergoeden in het aanvullende pakket (een deel van de ) mindfulness training bij burn-out klachten. De vergoeding is rond de 350 euro per cliënt (check de polis voor de precieze bedragen). Het betreft een tegemoetkoming in de kosten van een 8-weekse MBSR/ MBCT training voor verzekerden van 18 jaar en ouder met burn-out klachten. Voorwaarden: de MBSR of MBCT moet gegeven worden door een mindfulnesstrainer die VMBN lid categorie 1 zijn (zoals de trainers van De Werkschuur). Ook moet de deelnemer in de meeste gevallende een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. De verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur van de trainer meesturen naar de verzekeraar.
Kijk voor de laatste gegevens van uw verzekeraar voor 2018 op: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness#vergoeding

Krappe beurs?

We hanteren bij De Werkschuur het principe dat geld geen belemmering mag vormen om deel te nemen aan de mindfulness training. Particuliere deelnemers met een minimum inkomen en studenten betalen een bijdrage naar inkomen.

Inwoners gemeente Haren

Bent u woonachtig in de Gemeente Haren en heeft u last van stress of burnout klachten of bent u mantelzorger? Dan komt u in aanmerking voor vergoeding van de mindfulness training. De Gemeente Haren heeft De Werkschuur sinds 2015 gecontracteerd voor basiszorg. Dit is kortdurende ondersteuning mbv mindfulness training. U betaalt alleen een geringe eigen bijdrage.

Bent u mantelzorger?

Bent u mantelzorger en aanvullend (vanaf AV2) verzekerd bij Menzis, dan kunt u in aanmerking komen voor vergoeding. De trainers van De Werkschuur zijn allen aangesloten bij de VMBN, in de hoogste categorie (1) de beroepsvereniging voor mindfulness trainers. Neem hiervoor contact op met de zorgadviseur van Menzis via 088 222 42 42.

Bent u mantelzorger, woonachtig in de gemeente Groningen en komt u niet in aanmerking voor vergoeding bij Menzis, dan kunt u zich aanmelden voor een plaats in een training ‘mindfulness voor mantelzorgers’ die De Werkschuur meerdere malen per jaar organiseert in de stad. Deze groepen worden gesubsidieerd door de gemeente Groningen. Ook zijn er geregeld terugkombijeenkomsten bij Humanitas voor mantelzorgers die eerder deelnamen. Aanmelden via Humanitas Groningen-stad, steunpunt mantelzorg: 050-3126000 of mip.groningen@humanitas.nl

Bent u mantelzorger en woonachtig in de gemeente Noordenveld, Tynaarlo, Midden-Groningen, Westerkwartier of Hogeland (de Marne, Winsum, Eemsmond, Bedum)? In deze gemeenten geven wij in 2018 mindfulness trainingen voor mantelzorgers met vergoeding van de gemeente. Informeer er naar bij het mantelzorgsteunpunt in uw gemeente. Of kijk in onze agenda voor data van de trainingen.

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief van De Werkschuur: