Nieuws

Interpersoonlijke Mindfulness training met Erik van den Brink

Nieuwe groep start op 22 januari in de stad Groningen, locatie De Puddingfabriek, vlak naast het station CS.  Wil je vaardigheden in het contact met anderen verbeteren? In de training interpersoonlijke mindfulness (IPM) werk je aan het ontwikkelen van oprechte aandacht, mindful luisteren en spreken. Deze training is een vervolg op de basistraining mindfulness. Meer info en aanmelden via:  Interpersoonlijke mindfulnesstraining 

Mindfulness voor mantelzorgers 2018- 2019

In 2018 trainden we groepen mantelzorgers in het gezond omgaan met de stress in de gemeenten Midden-Groningen (Noordbroek), Noordenveld (Roden), Tynaarlo (Paterswolde), Groningen-stad (Beijum/ Vinkhuizen), Bedum, Winsum, De Marne, Eemsmond – Hogeland (Winsum) en Zuidhorn, Leek, Grootegast – Westerkwartier (Leek/ Zuidhorn).

In 2019 staan er ook nieuwe gemeenten in de startblokken, vooral in de provincie Drenthe.

Met de gemeente Noordenveld gaan we een verbintenis aan voor vier jaar. Daar zijn we bijzonder blij mee! de nieuwe groep start in januari 2019.  In een lokale krant vertellen twee mantelzorgers uit Roden over hun ervaringen met de training. Zie: interview mantelzorgers in De Krant

Vergoedingen mindfulness training 2018 – 2019

Heeft u stress- of burnout klachten? Een aantal verzekeraars vergoeden in het aanvullende pakket (een deel van de ) mindfulness training bij burn-out klachten. De vergoeding is tussen de 150 en 350 euro per cliënt (check de polis voor de precieze bedragen). Het betreft een tegemoetkoming in de kosten van een 8-weekse MBSR/ MBCT training voor verzekerden van 18 jaar en ouder met burn-out klachten. Voorwaarden: de MBSR of MBCT moet gegeven worden door een mindfulnesstrainer die VMBN lid categorie 1 zijn (zoals de trainers van De Werkschuur). Ook moet de deelnemer in de meeste gevallende een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. De verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur van de trainer meesturen naar de verzekeraar.
Kijk voor de laatste gegevens van uw verzekeraar voor 2018 op: mindfulness vergoeding verzekeringen

Krappe beurs?

We hanteren bij De Werkschuur het principe dat geld geen belemmering mag vormen om deel te nemen aan de mindfulness training. Particuliere deelnemers met een minimum inkomen en studenten betalen een bijdrage naar inkomen.

Inwoners gemeente Haren

Bent u woonachtig in de Gemeente Haren en heeft u last van stress of burnout klachten of bent u mantelzorger? Dan komt u in aanmerking voor vergoeding van de mindfulness training. De Gemeente Haren heeft De Werkschuur sinds 2015 gecontracteerd voor basiszorg. Dit is kortdurende ondersteuning mbv mindfulness training. U betaalt alleen een geringe eigen bijdrage.

Bent u mantelzorger?

Bent u mantelzorger, woonachtig in de gemeente Groningen, dan kunt u zich aanmelden voor een plaats in een training ‘mindfulness voor mantelzorgers’ die De Werkschuur meerdere malen per jaar organiseert in de stad. Deze groepen worden gesubsidieerd door de gemeente Groningen. Ook zijn er geregeld terugkombijeenkomsten bij Humanitas voor mantelzorgers die eerder deelnamen. Aanmelden via Humanitas Groningen-stad, steunpunt mantelzorg: 050-3126000 of mip.groningen@humanitas.nl

Bent u mantelzorger en woonachtig in de gemeente Noordenveld, Tynaarlo, Midden-Groningen, Westerkwartier of Hogeland (de Marne, Winsum, Eemsmond, Bedum) of Meppel? In deze gemeenten geven wij in 2018 en wellicht ook in 2019 mindfulness trainingen voor mantelzorgers met vergoeding van de gemeente. Informeer er naar bij het mantelzorgsteunpunt in uw gemeente. Of kijk in onze agenda voor data van de trainingen.

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief van De Werkschuur: