Mindfulness voor mantelzorgers  2020

Met de gemeente Noordenveld zijn we een verbintenis aangegaan voor vier jaar. Daar zijn we bijzonder blij mee!  In een lokale krant vertellen twee mantelzorgers uit Roden over hun ervaringen met de training. Zie: interview mantelzorgers in De Krant

Bent u mantelzorger?

Bent u mantelzorger, woonachtig in de gemeente Groningen, dan kunt u zich aanmelden voor een plaats in een training ‘mindfulness voor mantelzorgers’ die De Werkschuur meerdere malen per jaar organiseert in de stad. Deze groepen worden gesubsidieerd door de gemeente Groningen. Ook zijn er geregeld terugkombijeenkomsten bij Humanitas voor mantelzorgers die eerder deelnamen. Aanmelden via Humanitas Groningen-stad, steunpunt mantelzorg: 050-3126000 of mip.groningen@humanitas.nl

Woont u in gebiedsdeel Haren dan kunt u in 2020 de basistraining mindfulness bij de Werkschuur in Glimmen volgen met vergoeding vanuit de WMO. U betaalt een eigen bijdrage.

Bent u mantelzorger en woonachtig in de gemeente Noordenveld, Tynaarlo, Midden-Groningen, of Meppel? Informeer er naar bij het mantelzorgsteunpunt in uw gemeente. Of kijk in onze agenda voor data van de trainingen.

Vergoedingen mindfulness training 2020

Heeft u stress- of burnout klachten? Een aantal verzekeraars vergoeden in het aanvullende pakket (een deel van de ) mindfulness training bij burn-out klachten. De vergoeding is tussen de 150 en 350 euro per cliënt (check de polis voor de precieze bedragen). Het betreft een tegemoetkoming in de kosten van een 8-weekse MBSR/ MBCT training voor verzekerden van 18 jaar en ouder met burn-out klachten. Voorwaarden: de MBSR of MBCT moet gegeven worden door een mindfulnesstrainer die VMBN lid categorie 1 zijn (zoals de trainers van De Werkschuur). Ook moet de deelnemer in de meeste gevallende een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. De verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur van de trainer meesturen naar de verzekeraar.
Kijk voor de laatste gegevens van uw verzekeraar voor 2020 op: mindfulness vergoeding verzekeringen

Krappe beurs?

We hanteren bij De Werkschuur het principe dat geld geen belemmering mag vormen om deel te nemen aan de mindfulness training. Particuliere deelnemers met een minimum inkomen en studenten betalen een bijdrage naar inkomen.

Inwoners voormalige gemeente Haren

Bent u woonachtig in de voormalige Gemeente Haren en heeft u last van stress of burnout klachten of bent u mantelzorger? Dan komt u in  2020 nog in aanmerking voor vergoeding van de mindfulness training. De Gemeente Groningen heeft De Werkschuur sinds 2015 gecontracteerd voor basiszorg maatschappelijk werk. Dit is kortdurende ondersteuning met behulp van mindfulness training. U betaalt alleen een geringe eigen bijdrage.  Vraag er naar in het kennismakingsgesprek!

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief van De Werkschuur: