Zenmeditatie bij Zen Spirit Groningen

Dit is geen aanbod van De Werkschuur, voor informatie en aanmelden ga naar http://www.zenspirit.nl

Zen Spirit is in 2004 opgericht door zenleraar Irène Kaigetsu Bakker Sensei. De rode draad die door Zen Spirit loopt is de houding of geestesgesteldheid, die ons in staat stelt alles wat zich in ons leven aandient met openheid, moed en vertrouwen tegemoet te treden. Er zijn doorgaande Zen Spirit meditatiegroepen in Groningen, Arnhem, Mantgum (bij Leeuwarden), Geldermalsen en Rosmalen, die mensen de mogelijkheid biedt hun zen beoefening te ondersteunen en te verdiepen. De groep in Groningen wordt – op de avonden dat Irène Sensei er niet is – geleid door Annetje Jikai Brunner, een senior leerling van Irène Sensei.

Deze wekelijkse meditatieavonden van Zen Spirit is op dinsdag van 19.45 – 21.45 uur. We bieden wekelijks zitmeditatie (zazen) afgewisseld met loopmeditatie (kinhin), regelmatig is er dharmales en mogelijkheid voor  een persoonlijk gesprek met Irène Sensei of met Annetje Jikai Brunner. Alle avonden eindigen met soetra zingen en incidenteel is er een service (Boeddhistische dienst), of luisterkring.

Het voorjaarsseizoen 2020 van de zenmeditatie-avonden loopt van 17 januari  tot 19 mei.

Voor mensen met weinig meditatie-ervaring is elke eerste dinsdag van de maand instructie mogelijk van 19.00 – 19.30 uur (voorafgaand aan de meditatie).
Wil je daar gebruik van maken, stuur dan tijdig een e-mail naar Henny secr@zenspirit.nl.

Behalve de wekelijkse meditatiegroepen is het mogelijk deel te nemen aan studiedagen en zowel korte als langere retraites (sesshin). Achtergrondinformatie. agenda en informatie over al het aanbod van Zen Spirit vind je op de pagina http://www.zenspirit.nl

 

 

Startdata

Geen trainingen