Startdatum

Maandag 21 maart
13:30 - 16.00 uur
Andere startdagen »

Alle data op een rij

21, 28 maart, 4, 11, 25 april, 9, 16, 23 en 30 mei 2022 Locatie: aan het Zandpad, Hoge Hereweg 27 Glimmen

1 plaats. Maandagmiddag 13.30 – 16.00 uur.

 

De Compassietraining is een waardevolle vervolg- en verdiepingstraining naar het Mindfulness Based Compassionate Living (MBCL) programma van Frits Koster en Erik van den Brink. Bij deze training oefenen we om ons natuurlijk vermogen tot mildheid en (zelf)compassie te vergroten met behulp van praktische en veelal eeuwenoude mildheidsoefeningen.

Voor wie
Voor hen die eerder een mindfulnesstraining hebben gedaan.

Werkwijze
Deze is vergelijkbaar met een mindfulnesstraining. In de bijeenkomsten worden geleide meditaties gedaan die worden nabesproken. Je hoeft niet meer te delen dan je wilt. Thema’s die aan de orde komen: hoe het voorstellingsvermogen voor en tegen ons kan werken; de veilige plek; de compassievolle metgezel; compassievol omgaan met weerstand, verlangen, schuld, schaamte, lastige patronen en de innerlijke pestkop; compassie belichamen en een innerlijke helper voeden; het goede binnenlaten en ruimte maken voor geluk; vergeving van onszelf en anderen; de vier levensvrienden: vriendelijkheid, medevreugde, mededogen en gelijkmoedigheid. Helpende inzichten uit de psychologie en neurowetenschappen worden in begrijpelijke taal uitgelegd. Voor thuis zijn er voor elke week oefensuggesties aan de hand van een werkboek met audio-materiaal.

Kosten: De kosten van de training bedragen: € 575,- voor particulieren. Reductie en gespreide betaling voor minima is mogelijk. Voor organisaties is het tarief € 990,- exclusief btw.  Bij de kosten is inbegrepen een werkboek  incl. audio opnames.

 

Lees meer »