Startdatum

Vrijdag 29 oktober
10:00 - 11:30

Alle data op een rij

29 oktober, 5, 19 en 26 november, 3, 10 en 17 december 2021. Vipassanacentrum, Kamerlingh Onnesstraat 71, Groningen. Kosten € 70 (standaard) € 48 (reductie)

Introductiecursus zenmeditatie bij Zen Spirit Groningen

Nieuwsgierig maar weinig of geen ervaring met zenmeditatie? Dan ben je van harte welkom bij de introductiecursus van in totaal zeven sessies op vrijdagochtend van 10.00 – 11.30 uur.

In de bijeenkomsten leer je de grondbeginselen van de meditatie en bouw je het mediteren geleidelijk op. Je krijgt tips met betrekking tot houding, het richten van de aandacht en leert hoe je thuis en in een groep kunt mediteren. Ook is er aandacht voor achtergronden van het zenboeddhisme en de plaats van rituelen in de zenbeoefening. Na de introductiecursus kun je in het nieuwe seizoen instromen in de wekelijkse zengroep op de dinsdagavond.

De introductie wordt gegeven door Annetje Brunner en Marianne Fokkema. Annetje begon met haar zenbeoefening in 1994 bij Kanzeon Sangha in Amsterdam. Zij ontmoette haar leraar Irène Kaigetsu Bakker in hetzelfde jaar, bij een sesshin (intensieve zenretraite). Zij is dharmaholder van Irène sensei en kreeg in 2018 van haar de dharmanaam Jikai (compassie oceaan). Marianne Fokkema beoefent sinds 8 jaar zenmeditatie. Zij kreeg van Sensei Irène de dharmanaam Kakuon, wat ‘awakening sound’ betekent.

Kosten: introductiecursus: € 80,- (reductie voor studenten en minima: € 55,-).

Lees meer »