Startdatum

Woensdag 17 april
19:30 - 20:30
Andere startdagen »

Alle data op een rij

Voorlichting op 17 april van 19:30 - 2.30 uur. Locatie Aan het Zandpad, Hoge Hereweg 27 Glimmen. Kosteloos.

Veel ballen in de lucht? We zijn allemaal op zoek naar rust en ruimte. We werken ons een slag in de rondte om eindelijk ‘niets te hoeven’ op vakantie.. Wil je ook wel eens af van dat eeuwige moeten, moeten, moeten? En rust vinden in je dag, tijdens je werk, en te midden van je drukke gezin? Niet alleen in de sauna of op vakantie? (Wist je dat vakanties trouwens ook door veel mensen als stressvol worden ervaren!) Mindfulness training helpt je erbij. Je leert iets wat je zelf kan doen, bij stress, onrust en bij veranderingen in je leven. Rust en ruimte te midden van drukte en onrust. Het kan. Je gaat door het oefenen met mindfulness vanzelf andere keuzes maken.
In mei start de Werkschuur in Glimmen in onze mooi gelegen cursusruimte weer nieuwe basistrainingen mindfulness.
In de voorlichtingsbijeenkomst kun je kennismaken met de theorie en de manier van oefenen. Ook kun je je vragen stellen aan Annetje Brunner, de trainer van De Werkschuur.
Tijd: woensdagavond 17 april om 19.30 uur. De voorlichting duurt een uur.
Plaats: Atelier ‘Aan het Zandpad’, Hoge Hereweg 27 9756 TG Glimmen.
Aanmelden via info@dewerkschuur.nl of 06-450.851.57.
De voorlichtingsbijeenkomst is kosteloos
Als je niet naar de voorlichting kunt komen en wel belangstelling hebt voor deelname dan kun je je ook rechtstreeks aanmelden. De trainingen starten op 6 mei (maandagmiddag) en 8 mei (woensdagavond).
Veel zorgverzekeraars vergoeden de mindfulness training deels. Daarnaast kunnen inwoners van Haren, Onnen, Noordlaren en Glimmen (de voormalige gemeente Haren) in 2019 bij De Werkschuur nog in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de gemeente. Bijvoorbeeld bij stress- en burn-out klachten of als je mantelzorger bent. Informeer naar de mogelijkheden.

Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)

MBSR is een effectief, wetenschappelijk onderbouwd (evidence based) programma bij stress, chronische pijn, moeheid, onzekerheid, depressie of angst. En voor iedereen die meer kwaliteit van leven wil, ook zonder specifieke klachten.

Praktisch

De basistraining mindfulness is een oefenprogramma van 8 weken onder deskundige begeleiding in een kleine groep. De training bestaat uit een voorgesprek, 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en een langere stiltebijeenkomst.

De basistraining mindfulness wordt gegeven in een kleine groep, maximaal 10 deelnemers.

Locatie ‘Atelier aan het Zandpad’, een sfeervolle groepsruimte gelegen in een prachtige tuin, te Glimmen.
Op de stiltebijeenkomst wandelen we in het nabijgelegen natuurgebied.

De trainers van De Werkschuur zijn gecertificeerd trainer MBSR/MBCT en opgeleid bij gerenommeerde opleiders op het gebied van Mindfulness en compassie. O.a. bij het Instituut voor Mindfulness o.l.v. Johan Tinge. Deze opleiding levert goed gekwalificeerde en ervaren trainers af, die naast een universitaire of hbo scholing in een van de menswetenschappen ook een langjarige training in meditatietechnieken (meestal vipassana of zenmeditatie) hebben. Sommigen hebben een andere  De trainers zijn  VMBN categorie 1 gecertificeerd, de beroepsvereniging van mindfulness trainers.

In een vrijblijvend voorgesprek kun je kennismaken met de trainer en je vragen stellen.

Kosten van de training: € 560,-  voor particulieren. Voor organisaties/ werkgevers is het tarief  € 990,-.
De training wordt steeds vaker (ook op aanbeveling van bedrijfsartsen) door werkgevers vergoed. Kijk voor vergoedingen via de zorgverzekering op deze link.

Krappe beurs? We hanteren bij De Werkschuur het principe dat geld geen belemmering mag vormen om deel te nemen aan de mindfulness training. Particuliere deelnemers met een krappe beurs, jongeren en studenten betalen een bijdrage naar inkomen. Ook is gespreide betaling mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden bij het kennismakingsgesprek met de trainer.

 

Lees meer »