Startdatum

Donderdag 7 september
09:30 - 11:00 uur

Alle data op een rij

Data:  7, 14, 21, 28 september, 5, 12, 26 oktober, 2, 9, 16, 23, 30 november, 7, 14, 21 december  2023 locatie: Aan het Zandpad, Hoge Hereweg 27 Glimmen. 15 bijeenkomsten € 150,-

Samen mediteren in een groep op een vaste tijd helpt om meditatie een plaats in je leven te geven.

Voor iedereen die behoefte heeft aan continuïteit in de meditatie beoefening. Zowel beginners als mensen die langer mediteren.

Deze ochtenden bewegen we korte tijd met aandacht en mildheid, daarna volgen twee periodes zitmeditatie (zazen) veelal in stilte afgewisseld met loopmeditatie (kinhin).

Annetje Sensei geeft ook zenmeditatie instructie en dharma onderricht. we starten en eindigen de meditatie met een boeddhistische chant.

Najaar 2023: donderdagochtend 9:30 – 11:00 uur  15x : € 150,-

In de stilte, zijn woorden vergeten
In alle helderheid, verschijnen de dingen.  

— Master Hung-chi Chen-chueh (1091-1157)

Zen is een eeuwenoude traditie, geworteld in het boeddhisme. Zenmeditatie wordt door mensen van alle gezindten beoefend. Het kan worden beschouwd als een universele en praktische methode om te komen tot meer inzicht en ontspanning, waardoor je balans brengt in je leven.

Zenmeditatie kan door iedereen beoefend worden, zittend op een kussen of bankje of op een stoel. De kern van zenmeditatie is het zitten met aandacht (zazen). Tijdens zazen leren we op een heldere, wakkere en tegelijkertijd ontspannen manier stil aanwezig te zijn bij wat er is van moment tot moment.

Samen zitten geeft stimulans en continuïteit aan de beoefening en fungeert als een goede aanvulling op het mediteren thuis. Het beoefenen van zenmeditatie geeft verdieping en verbetert de kwaliteit van leven, doordat we meer ruimte gaan ervaren in onszelf. We durven mensen en situaties directer tot ons te laten spreken, waardoor onze reacties natuurlijker worden en meer effectief. Het kan ons helpen een bijdrage te leveren aan een meer harmonieuze samenleving.

Deze ervaring is levend gehouden en doorgegeven door een ononderbroken reeks van boeddhistische meesters. In de zentraditie wordt het persoonlijke contact met een erkende leermeester als onontbeerlijk geacht. Onze lineage loopt van annetje Jikai Sensei via Irène Kaigetsu Bakker Sensei, Joan Halifax Roshi, Bernie Glassman Roshi en diens leraar Taizan Maezumi Roshi terug tot Shakyamuni Boeddha.

Taizan Maezumi Roshi - The Wisdom Experience

bol.com | Appreciate Your Life | 9781570629167 | Taizan Maezumi | Boeken

Taizan Maezumi Roshi

Irène Kaigetsu Bakker Sensei, Roshi Joan Halifax, Bernie Glassmann Roshi,

Annetje Jikai en Irène Kaigetu

Lees meer »