Heb je gemerkt dat je baat hebt bij mindfulness-oefeningen, maar vind je het best moeilijk deze te integreren in je dagelijkse leven?

Blijven inzichten vaak in je hoofd hangen zonder dat ze deel worden van je leven (‘Ik snap het wel, maar voel het niet’)?

Heb je last van hardnekkige patronen van zelfkritiek, jezelf terugtrekken of je zelf overvragen?

Kun je wel wat meer oefening gebruiken in een vriendelijker houding naar jezelf en/of anderen?

Is het antwoord bevestigend, dan kan de Compassietraining een waardevol vervolg zijn. Je krijgt dan een oefenprogramma aangeboden om meer warmte, geborgenheid, acceptatie en verbondenheid met jezelf en anderen te ervaren.

“De compassietraining is super waardevol. Het is een mooie, -voor mij- onmisbare aanvulling op de mindfulness training geweest. Na het geleerde tijdens de mindfulness training is het alsof je tijdens de compassietraining een laagje dieper terecht komt. Het contact met mezelf kwam meer centraal te staan, hoe ga ik eigenlijk met mezelf om? Uiteindelijk heeft dit inzicht veel invloed gehad op m’n houding naar mezelf toe en vervolgens ook op de interactie met de mensen om me heen. De training is een enorme verrijking!” – Lieke

Compassie is het vermogen om ons betrokken te voelen bij pijn en lijden, zowel van onszelf als van anderen, en de moed en bereidheid hebben om er wat aan te doen. Het is dus niet overmatig dienstbaar zijn aan anderen en jezelf verwaarlozen. Het is ook niet zwelgen in zelfmedelijden ten koste van anderen. Het is de weg ontdekken hoe zorg voor jezelf en zorg voor anderen hand in hand kunnen gaan.

Fijne begeleiding met liefde en humor. Waardevol programma dat weer nieuwe ervaringen en inzichten opleverde. Ik had al veel oefening met compassiemeditaties. Toch voegde het nog veel toe. Geen overdosis. Wel verdieping en meer vertrouwen op rusten in mijzelf. Dank! – Fraukje

Elk mens beschikt over het vermogen tot compassie, maar niet altijd heeft dit vermogen de kans gekregen tot bloei te komen. Gelukkig kan daar door oefening wat aan worden gedaan. De Compassietraining of Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) is ontwikkeld door Erik van den Brink en Frits Koster voor hen die al vertrouwd zijn met mindfulness-beoefening en de helende werking van mindfulness willen verdiepen met oefeningen in compassie. Het is gebaseerd op een wetenschappelijk gefundeerde visie op het belang van (zelf)compassie. Zelfcompassie blijkt nauw samen te hangen met onze gezondheid en ons welzijn – fysiek, psychisch en sociaal.

“Deze training heb ik als zeer heilzaam ervaren. De bijeenkomsten hebben voor mij een extra dimensie aangebracht aan de inhoud van het boek.”- Sophie

Voor de praktische informatie: klik op een van de startdata hieronder.

Startdata

Geen trainingen