Startdatum

Dinsdag 15 januari
17:45 - 19:00
Andere startdagen »

Alle data op een rij

Introductie zenmeditatie: 22 en 29 januari, 5 en 12 februari. Vipassanacentrum, Kamerlingh Onnesstraat 71, Groningen. Kosten € 30 (standaard) € 20 (reductie), Aanmelding via secr@zenspirit.nl

Introductie Zenmeditatie bij Zen Spirit Groningen

Nieuwsgierig maar weinig of geen ervaring met zenmeditatie? Dan ben je van harte welkom bij de introductie die in totaal vier sessies ieder van 75 minuten omvat. In de eerste drie bijeenkomsten leer je de grondbeginselen van de meditatie en bouw je het mediteren geleidelijk op. Je krijgt tips met betrekking tot houding, het richten van de aandacht en leert hoe je thuis en in een groep kunt mediteren. Ook is er aandacht voor achtergronden van het zenboeddhisme en de plaats van rituelen in de zenbeoefening. In de vierde sessie neem je ook deel aan de meditatie in de doorlopende zengroep van 19.30 – 21.30 uur. Na de introductiecursus kun je instromen in de wekelijkse zengroep op de dinsdagavond.

De introductie wordt gegeven door Annetje Brunner. Annetje begon met haar zenbeoefening in 1994 bij Kanzeon Sangha in Amsterdam. Zij ontmoette Irène Kaigetsu Bakker in hetzelfde jaar, bij een sesshin (intensieve zenretraite). Zij kreeg in 2018 van Irène sensei de dharma naam Jikai (compassie oceaan).

Kosten: introductiecursus: € 30,- (reductie voor studenten en minima: € 20,-).

 

Lees meer »