Startdatum

Woensdag 31 januari
19:30 - 22:00 uur
Andere startdagen »

Alle data op een rij

Inhoud van de training

Stress kan ontstaan door doelen die je jezelf stelt, eisen vanuit de omgeving, of veel taken moeten doen in een krap tijdsbestek. Werk en familie kunnen veel van je vragen. Je kunt je in een omgeving bevinden die in verandering is, bijvoorbeeld door een reorganisatie op het werk. Misschien heb je steeds een gejaagd gevoel. Of ben je soms het overzicht kwijt. Stress kan ook veroorzaakt worden door ziekte of lichamelijke beperkingen of door ingrijpende gebeurtenissen zoals een verlies of een scheiding. Langdurige of ernstige stress gaat vaak gepaard met allerlei psychische en lichamelijke klachten.  De mindfulness training leert je de stress op een gezonde manier te beantwoorden en keuzes te maken die je ondersteunen. Je krijgt weer de regie over het eigen leven, ook al zijn er moeilijkheden. Ook al is er stress, onzekerheid, pijn of verdriet. Gaandeweg krijg je het roer van je leven weer in handen.

Het programma

De mindfulness training wordt gegeven in een kleine groep, maximaal 10 deelnemers. De training bestaat uit 8 wekelijkse  bijeenkomsten van 2,5 uur en een hele oefendag in de zesde week.
Locatie ‘Atelier aan het Zandpad’, een sfeervolle groepsruimte gelegen in een prachtige tuin, te Glimmen.
Op de stiltedag wandelen we in het nabijgelegen natuurgebied.

De trainers, Annetje Brunner, Erik van den Brink, Greetje Kuiken, Marieke van Tol, Hetty Oosterbeek en Joke Potjewijd zijn allen gecertificeerd mindfulness trainer MBSR/ MBCT in de hoogste categorie, bij het Instituut voor Mindfulness o.l.v. Johan Tinge. Deze gerenommeerde opleiding levert goed gekwalificeerde en ervaren trainers af, die naast een universitaire of hbo scholing in een van de menswetenschappen ook een langjarige training in meditatietechnieken (meestal vipassana of zenmeditatie) hebben. Alle trainers zijn lid van de VMBN categorie 1, de beroepsvereniging van mindfulness trainers.

In een vrijblijvend voorgesprek kun je kennismaken met de trainer en je vragen stellen.

Kosten en vergoedingen

Kosten  € 560,- voor particulieren. Krappe beurs? We hanteren bij De Werkschuur het principe dat geld geen belemmering mag vormen om deel te nemen aan de mindfulness training. Particuliere deelnemers met een minimum inkomen, jongeren en studenten betalen een aangepaste bijdrage.

Voor organisaties/ werkgevers is het tarief  € 990,-.
De training wordt steeds vaker (ook op aanbeveling van bedrijfsartsen) door werkgevers vergoed.

Vergoedingen Een aantal zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten bij burnout klachten, kijk hiervoor op http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness De trainer dient dan VMBN, categorie 1 gecerticficeerd te zijn. Alle aan de Werkschuur verbnen trainers zijn VMBN Cat. 1

De gemeente Haren biedt voor inwoners vanuit de WMO de mindfulness training aan bij stress- en burn-outklachten. Ook mantelzorgers kunnen gebruik maken van deze regeling (eigen bijdrage: € 50,-). Vraag naar de mogelijkheden bij het kennismakingsgesprek.

Menzis biedt een vergoeding voor mantelzorgers vanaf het AV2 pakket.

Een toenemend aantal gemeenten bieden mantelzorgers vanuit de WMO de mindfulness training aan. (in 2018 o.a. Haren, Groningen, Slochteren, Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde, Tynaarlo en Noordenveld) Informeer ernaar bij uw gemeente!

 

Lees meer »