Startdatum

Dinsdag 10 januari
19:45 - 21.30 uur
Andere startdagen »

Alle data op een rij

10, 17, 31 januari, 7, 14, 21, februari, 7, 14, 21, 28 maart, 11, 18, 25 april, 9, 16, 23, 30 mei, 2022 (17x).  Daarna is er tot 27 juni ZomerAvondZen in tuinen van sanghaleden. (Geen zenavond op 24 januari, 28 februari, 4 april en 2 mei) Locatie: Vipassanacentrum  Kamerlingh Onnesstraat 71 in Groningen

Zenmeditatie bij Zen Spirit Groningen 

Zen Spirit is in 2004 opgericht door zenleraar Irène Kaigetsu Bakker Sensei. De rode draad die door Zen Spirit loopt is de houding of geestesgesteldheid, die ons in staat stelt alles wat zich in ons leven aandient met openheid, moed en vertrouwen tegemoet te treden. Er zijn doorgaande Zen Spirit meditatiegroepen in Groningen, Arnhem, Mantgum (bij Leeuwarden), Rosmalen en Geldermalsen, waar je je zenbeoefening kunt ondersteunen en verdiepen. De groep in Groningen wordt geleid door Annetje Jikai Brunner Sensei, eerste dharma opvolger van Irène Sensei.

Wekelijkse zenmeditatie avond

Deze wekelijkse meditatieavond van Zen Spirit is op dinsdag van 19.45 – 21.30 uur. We bieden afwisselend:

  • een stille avond met alleen zitmeditatie (zazen) afgewisseld met loopmeditatie (kinhin) en soetra zingen. Op deze avonden is het mogelijk in een persoonlijk gesprek met Annetje Jikai Sensei je ervaringen of vragen mbt de zenmeditatie te bespreken;
  • zitmeditatie, loopmeditatie en dharmales of uitwisseling.

Alle avonden eindigen met soetra zingen of het reciteren van de vier geloften en incidenteel is er een service (Boeddhistische dienst), of luisterkring.

Het voorjaarsseizoen 2023 van Zen Spirit Groningen bestaat uit 20 avonden loopt van 10 januari tot en met 30 mei. Daarna volgt tot 27 juni de ZomerAvondZen (ZAZ) bij sanghaleden in de tuin.

Nieuwsgierig maar weinig of geen ervaring met zenmeditatie?  Neem dan contact op via info@dewerkschuur.nl

Kosten:

Eerste keer: gratis sfeerproeven

Hele voorjaarsseizoen:  € 110,50 (17 x). Stroom je later in dan betaal je een evenredig deel van de seizoensprijs.

Parttime (max 10x) : € 75,-

Reductieprijs studenten/ bij een krappe beurs: € 75,-  (Is dit lastig, neem contact op, dan passen we er een mouw aan)

Zoom abonnement hele seizoen € 75,-

Landelijke Zen Spirit activiteiten

Behalve de wekelijkse meditatiegroepen is het mogelijk deel te nemen aan studiedagen en zowel korte als langere retraites (sesshin) van zen Spirit o.l.v. Irène Sensei en Jikai Sensei.

Achtergrondinformatie en informatie over al het aanbod van Zen Spirit vind je op de pagina www.zenspirit.nl

 

 

 

 

Lees meer »