Startdatum

Dinsdag 8 januari
19:30 - 21.30 uur
Andere startdagen »

Alle data op een rij

8, 15, 22, 29 januari, 5, 12, 26 februari, 5, 12, 19, 26 maart, 2, 9, 16 en 23 april, 7 en 14 mei. (Geen meditatie op 19 februari en 30 april)

Zenmeditatie bij Zen Spirit Groningen

Zen Spirit is in 2004 opgericht door zenleraar Irène Kaigetsu Bakker Sensei. De rode draad die door Zen Spirit loopt is de houding of geestesgesteldheid, die ons in staat stelt alles wat zich in ons leven aandient met openheid, moed en vertrouwen tegemoet te treden. Er zijn doorgaande Zen Spirit meditatiegroepen in Groningen, Arnhem, Mantgum (bij Leeuwarden) en Rosmalen, die mensen de mogelijkheid biedt hun zen beoefening te ondersteunen en te verdiepen. De groep in Groningen wordt – op de avonden dat Irène Sensei er niet is – geleid door Annetje Jikai Brunner, een senior leerling van Irène Sensei.

Deze wekelijkse meditatieavonden van Zen Spirit is op dinsdag van 19.30 – 21.30 uur. We bieden maandelijks een afwisseling van

  • een stille avond met alleen zitmeditatie (zazen) afgewisseld met loopmeditatie (kinhin),
  • zitmeditatie, loopmeditatie en dharmales door een senior leerling van Irène Sensei,
  • zitmeditatie, loopmeditatie en dharmales en/ of persoonlijk gesprek met Irène Sensei (voorjaar 2019 op 8 januari, 12 februari, 19 maart, 9 of 16 april, 14 mei, nb deze avonden is er ook mogelijkheid van 18.00-19.00 uur voor persoonlijk gesprek – daisan- met Irène Sensei en meditatie)
  • zitmeditatie, loopmeditatie en dharmadelen met Annetje Jikai Brunner: een plek en tijd om het in de groep te hebben over je vragen en ervaringen met de zenmeditatie-beoefening.

Alle avonden eindigen met soetra zingen en incidenteel is er een service (Boeddhistische dienst), of luisterkring.

Het voorjaarsseizoen 2019 van de zenmeditatie-avonden loopt van 8 januari tot 14 mei. Op 21, 28 mei, 4, 11 en 18 juni is er traditioneel de ZomerAvondZen, bij sanghaleden in de tuin.

Behalve de wekelijkse meditatiegroepen is het mogelijk deel te nemen aan studiedagen en zowel korte als langere retraites (sesshin). Achtergrondinformatie en informatie over al het aanbod van Zen Spirit vind je op de pagina www.zenspirit.nl

Nieuwsgierig maar weinig of geen ervaring met zenmeditatie? Dan ben je van harte welkom bij de introductie van vier bijeenkomsten. Deze introductie wordt elk seizoen aangeboden. Is er geen introductie? Individuele instructie tijdens het lopende seizoen is ook altijd mogelijk. Neem daarvoor contact op via  info@zenspirit.nl

Voor alle informatie en actuele agenda van Zen Spirit: www.zenspirit.nl

 

 

Lees meer »