Startdatum

Dinsdag 12 januari
19:45 - 21.45 uur
Andere startdagen »

Alle data op een rij

vanaf 12 januari 2021, 16x op dinsdagavond 19.45 -21.45 uur. (geen zen in schoolvakanties) Locatie: Vipassanacentrum  Kamerlingh Onnesstraat 71 Groningen

Trainer

Zenmeditatie bij Zen Spirit Groningen 

Zen Spirit is in 2004 opgericht door zenleraar Irène Kaigetsu Bakker Sensei. De rode draad die door Zen Spirit loopt is de houding of geestesgesteldheid, die ons in staat stelt alles wat zich in ons leven aandient met openheid, moed en vertrouwen tegemoet te treden. Er zijn doorgaande Zen Spirit meditatiegroepen in Groningen, Arnhem, Mantgum (bij Leeuwarden), Rosmalen en Geldermalsen, waar je je zenbeoefening kunt ondersteunen en verdiepen. De groep in Groningen wordt geleid door Annetje Jikai Brunner, senior leerling van Irène Sensei.

Wekelijkse zenmeditatie avond

Deze wekelijkse meditatieavond van Zen Spirit is op dinsdag van 19.45 – 21.45 uur. We bieden afwisselend 

  • een stille avond met alleen zitmeditatie (zazen) afgewisseld met loopmeditatie (kinhin) en soetra zingen. Deze avonden is het mogelijk in een persoonlijk gesprek met Annetje Jikai je ervaringen of vragen mbt de zenmeditatie te bespreken. 
  • zitmeditatie, loopmeditatie en dharmales door een senior leerling van Irène Sensei.

Alle avonden eindigen met soetra zingen of het reciteren van de vier geloften en incidenteel is er een service (Boeddhistische dienst), of luisterkring.

Het voorjaarsseizoen 2021 van Zen Spirit Groningen bestaat uit 16 avonden loopt van 12 januari tot en met 18 mei. Daarna volgt tot 15 juni de ZomerAvondZen (ZAZ) bij sanghaleden in de tuin.

Nieuwsgierig maar weinig of geen ervaring met zenmeditatie? Dan ben je van harte welkom bij de instructie elke 1e dinsdag van de maand van 19:00 – 19:30 uur. Neem daarvoor contact op via info@dewerkschuur.nl

Of volg de uitgebreidere introductiecursus die start op 23 oktober 2020. Meer informatie via de link: introductiecursus zenmeditatie

 

Kosten:

Eerste keer: gratis.

Losse keer €10,-  (contant of via Tikkie).

Hele voorjaarsseizoen:  € 112,- (16 x). Stroom je later in dan betaal je een evenredig deel van de seizoensprijs (bijvoorbeeld nog 10 x: €70,-)

Parttime deelname (max 10 x): € 80,-

Reductieprijs studenten/ bij een krappe beurs hele seizoen: € 80,-

Landelijke Zen Spirit activiteiten

Behalve de wekelijkse meditatiegroepen is het mogelijk deel te nemen aan studiedagen en zowel korte als langere retraites (sesshin) van zen Spirit o.l.v. Irène Sensei.

Achtergrondinformatie en informatie over al het aanbod van Zen Spirit vind je op de pagina www.zenspirit.nl

 

 

 

 

Lees meer »